Adobe MAX 2016 presenteert het nieuwe Adobe Creative 2017

adobe max 2016

Tijdens Adobe MAX 2016 werd vandaag in de VS het nieuwe Adobe Creative 2017 gepresenteerd. Wat is er zoal nieuw te bewonderen?

In Photoshop wordt Visual Canvas Search geïntroduceerd. Een nieuwe manier van bijpassende foto’s zoeken en gebruiken vanuit Adobe Stock, door simpelweg vanaf afbeeldingen die zich al op de Canvas bevinden te klikken.

Gebruikers van de mobiele versie van Photoshop op de iPad kunnen zich verheugen op het gebruik van alle “brushes” van de desktop versie.

Adobe Stock, de afbeeldingen marktplaats, zal tussen nu en twee maanden bovenop het enorme aanbod aan foto’s ook Thompsons Reuters materiaal gaan aanbieden. Het gebrek aan actuele plaatjes zoals van nieuws en sport is daarmee verleden tijd.

Adobe XD’s doel is werken “met de snelheid van gedachte”.  De routine Design – Prototype – Share moet daarmee worden versneld. Reeds beschikbaar in “Public Beta” voor MacOS, iOS en Android, was het wachten op de aanpassing aan het vernieuwde Windows 10. Aangekondigd wordt nu een complete Windows 10 versie voor het eind van dit jaar.

3D wordt binnen foto-realistisch werk steeds belangrijker. Grafisch ontwerpers hebben door de bank genomen moeite met 3D ontwerp en laten dit liever over aan specialisten. Adobe biedt met Project Felix hierin een helpende hand. Door uitgebreide bewerking van 3D objecten op de grafische canvas kan de grafisch ontwerper nu veel meer zelf doen zonder hulp van de 3D ontwerper.

Adobe Spark is nu nog handiger in het doorvoeren van werk naar de sociale platforms. Met Post – Video wordt dit in een handomdraai gedaan. Met Page wordt op dezelfde manier snel een responsieve pagina toegevoegd.

Premiere Pro en After Effects krijgen een verregaande canvas integratie waarbij de nieuwe Cinema 4D Render Engine een belangrijk component zal zijn. Ook hier kan er direct worden gepubliceerd in favoriete sociale netwerken in alle formaten tot en met 4K.

Op  Adobe MAX werd ook het programma Character Animator belicht met een gastpresentatie van het stripfiguur Bart Simson (door stemactrice Nancy Cartwright).  The Simsons is namelijk grotendeels ontworpen in Character Animator.

Ook werden diverse verbeteringen aangekondigd van Lightroom Mobile voor iOS en Android apparaten.

Kijk de komende dagen live naar Adobe Creative Cloud op Youtube waar men verder ingaat op de vernieuwingen.

Bron: Adobe

Catagorien
Grafisch

Gerelateerd