Handsfree Spotify muziek luisteren

spotifyApp

Smart speakers zijn steeds vaker te vinden in huiskamers. De handsfree bediening van de media in huis lijkt door te breken. Dit is een heus probleem voor streaming muziek diensten die geen slimme speakers maken, zoals Spotify.

Dat de populaire Apple’s Home Pod met Siri desgevraagd alleen Apple muziek presenteert is een teken voor Spotify om actie te nemen. Waar ligt nog ruimte voor marktaandeel. In de auto wellicht?

Volgens The Verge test Spotify momenteel een spraakassistent die gebruikers snel favoriete artiesten, tracks, albums en afspeellijsten laat vinden. Dit zou een doorontwikkeling zijn van het experiment uit 2017 genaamd “driving mode” in Spotify voor iOS. Deze toevoeging is natuurlijk bedoeld voor handsfree autorijden.

Spotify heeft de test bevestigd maar wil er verder niets over kwijt.

Door de app te voorzien van een spraakassistent kan muziek handsfree worden bediend en informatie worden opgevraagd. Veilig voor in de auto en handig in huis.
De functie is voor de testgebruikers te vinden via het vergrootglas op de navigatiebalk, waarna een microfoonicoontje verschijnt.

Door een recent vacature mag ook worden aangenomen dat Spotify werkt aan eigen apparaten. Naar verwachting wordt dat dan een smart speaker.
De vraag is of er in die markt nog wel aandeel te halen valt omdat de bestaande smart speakers met eigen assistent (Google Home, Apple’s Home Pod en de Amazon Echo) meer bediening en informatie geven dan muziek alleen en in doorontwikkeling (taal) een forse voorsprong hebben. Daarbij zijn er ook smart speaker fabrikanten die gebruik maken van assistent software van de bovengenoemden, zoals Sonos. De Sonos One biedt bijvoorbeeld de optie om de spraak-assistenten van Amazon en Google te gebruiken.

Spotify heeft wereldwijd circa 160 miljoen gebruikers en die moeten blijven luisteren.
Bovendien kondigde het bedrijf onlangs haar beursgang aan.

Er is dus nogal wat om te verdedigen.

Bron (deels parafrase): The Verge

Catagorien
Audio

Gerelateerd