Parrot S.L.A.M.dunk met Ubuntu/ROS, alleen voor drones?

Parrot S.L.A.M Dunk

Nee, de Parrot S.L.A.M.dunk is geen papegaai die basketbalt, maar het is de naam van een nieuwe development kit die momenteel voor drones wordt ontwikkeld.

Parrot, de fabrikant van onder meer minidrones en Canonical, de firma achter Ubuntu, werken samen aan een project van autonome en obstakelvermijdende drones en robots.

De systeembesturing van de Parrot S.L.A.M Dunk komt van Ubuntu en ROS (Robot Operating System). Het geeft ontwikkelaars een vertrouwde omgeving voor het testen en ontwikkelen van oplossingen op het gebied van autonoom rijden, het in kaart brengen van 3D omgevingen, of voor het verzamelen van gegevens.
Een drone met een  Parrot S.L.A.M Dunk die is aangesloten op de voeding en de flight controller, wordt een slimme robot.

De Parrot S.L.A.M Dunk is in het bijzonder geschikt voor een omgeving zonder GPS-bereik of met tal van obstakels waarvoor de S.L.A.M. (Simultaneous Localization and Mapping) software kan worden gebruikt om de drone de omgeving te leren kennen voor registratie en navigatie.

Ubuntu met ROS  is een populaire en veelzijdige robot ontwikkelomgeving en kan worden gebruikt voor meer toepassingen dan drones alleen.

Hieronder staat de techniek die de 140g wegende apparaat aanboord heeft

  • NVIDIA Tegra K1
  • Fish-eye stereo camera met een 1500×1500 resolutie bij 60fps
  • Inertiële bewegingssensor (IMU)
  • Ultrasone sensor
  • Magnetometer
  • Barometer

Het plaatje hieronder toont de Parrot S.L.A.M.dunk in een opstelling met een Linux Ubuntu computer.

ubuntu Parrot S.L.A.M.dunk setup

Bron: Ubuntu

Catagorien
Video

Gerelateerd