FA-07 van Roland. Het ultieme workstation?

FA-07 van Roland. Het ultieme workstation van dit moment? Roland heeft het gamma uitgebreid met een 76-toetsen model  uit de FA serie, de SA-07 alsook een Version 2.0 systeem...

FA-07 van Roland. Het ultieme workstation van dit moment?

Roland heeft het gamma uitgebreid met een 76-toetsen model  uit de FA serie, de SA-07 alsook een Version 2.0 systeem update voor de gehele FA serie.

De nieuwe FA-07 is een Music Workstation met 76 toetsen aanslaggevoelig, semi-gewogen klavier, die klanten een alternatief biedt voor de FA-08 en FA-06 die met respectievelijk 88- en 61 toetsen wellicht net iets te groot of te klein is.

De nieuwe OS Versie 2.0 update is beschikbaar als gratis download en heeft de nieuwe functies waar de FA gebruikers om hebben gevraagd. Daarbij geeft Roland een licentie voor Ableton Live 9 Lite cadeau.

Roland FA-07 Standard

Roland FA-07 Music workstation

De door Roland in 2013 geïntroduceerde FA serie heeft de music workstation voorzien van realtime power, een snelle interface en een flexibele bediening.

Met een enorme collectie van Rolands beste sounds, naadloze integratie met uw DAW, een 16-track sequencer, een makkelijk te gebruiken sampler en veel meer, is de FA serie ontworpen om de muzikant in iedere omstandigheid, de volledige expressieve ruimte te geven.

De nieuwe FA-07 biedt een optimaal speelgevoel en een uitgebreide hoeveelheid live instellingen met meerdere splits en zones.

De FA-07 is een aanvulling op de andere twee workstations uit dezelfde serie. De Roland FA-06 met een korter klavier van 61 toetsen en de FA-08 met een volwaardig en gewogen pianoklavier. Alle klavierconfiguraties bieden dezelfde geluiden en mogelijkheden.

De besturingssysteem  Version 2.0 bevat een uitbreiding speciaal voor de performers bedacht, zoals de “Tone Remain” functie, die een naadloze overgang naar een andere geluidsinstelling mogelijk maakt zonder onnatuurlijk afgekapte noten of effecten.

Een andere vernieuwing, “master control”, is toegevoegd aan de studio sets. Hiermee kunnen Midi berichten van en naar de FA-07 worden gestuurd, waardoor het apparaat of randapparatuur met een enkel commando kan worden bediend.

De Roland FA-07 is binnenkort beschikbaar en zal naar schatting €1399 moeten kosten.

Bron: Roland

Catagorien
ApparatenAudio
Gesponsord:

Gerelateerd