YouTube muziek streaming dienst vernieuwt volgend jaar maart

Er zijn plannen bij Google om a.s. maart voor de YouTube muziek streaming een vernieuwde dienst te lanceren. Dit is te zien als een derde poging van moederbedrijf Alphabet...
youtube-muziek

Er zijn plannen bij Google om a.s. maart voor de YouTube muziek streaming een vernieuwde dienst te lanceren. Dit is te zien als een derde poging van moederbedrijf Alphabet om de concurrentie van Spotify en Apple het hoofd te bieden.

Warner Music, één van de drie vooraanstaande muzieklabels, zou al een overeenkomst met YouTube hebben bereikt over een licentie. Dit volgens anonieme bron. De gesprekken met Sony en Universal (de andere twee grote labels) en Merlin, een consortium van  onafhankelijke labels, zouden nog lopen.

De muziek streamers Spotify en Apple zagen de laatste jaren een toename van betaalde streaming, na jaren van terugval. De door de muzieklabels verwachte vergoeding voor licentie vallen voor wat YouTube betreft tegen en men verlangt meer.

De muziekdienst gaat naar verwachting Remix heten. Wellicht gaat deze meer abonnees aantrekken en kan  de afdracht van licentiegelden naar wens worden verhoogd.

Remix zal naar verluidt een soort on-demand streaming service krijgen zoals Spotify heeft, maar bevat ook elementen van YouTube, zoals videoclips. YouTube zou reeds contact hebben gezocht met artiesten voor hulp bij promotie van Remix.

Bron: Bloomberg

Gesponsord:

Catagorien
Audio
Gesponsord:

Gerelateerd